SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
24. 10. 2016

Kako razviti pregleden in učinkovit klasifikacijski in signirni načrt za hranjenje poslovne dokumentacije?

27.10.2016 – Kako razviti pregleden in učinkovit klasifikacijski in signirni načrt za hranjenje poslovne dokumentacije?

Arhiv Republike Slovenije je usposabljanju, z odločbo o dodelitvi kreditnih točk št. 6042-20/2016, dodelil 0,7 kreditne točke.

Nekaj dejstev po Zakonu o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA):

  • dokumentarno gradivo je izvirno in reproducirano (pisano, risano, tiskano, fotografirano, filmano, fonografirano, magnetno, optično ali kako drugače zapisano) gradivo, ki je bilo prejeto ali je nastalo pri delu pravnih oziroma fizičnih oseb;
  • hramba dokumentarnega gradiva mora zagotavljati trajnost tega gradiva oziroma trajnost reprodukcije njegove vsebine;
  • hramba dokumentarnega gradiva mora zagotavljati nespremenljivost in integralnost dokumentarnega gradiva oziroma reprodukcije njegove vsebine, urejenost dokumentarnega gradiva oziroma njegove vsebine ter dokazljivost izvora dokumentarnega gradiva (provenience);
  • oseba (pravne in fizične osebe, vključno z javnopravnimi osebami), ki bo zajemala ali hranila gradiva v digitalni obliki, mora sprejeti notranja pravila v skladu s tem zakonom, podzakonskimi predpisi in enotnimi tehnološkimi zahtevami ter pravili stroke.
  • Obilica poslovne dokumentacije in dokumentarnega gradiva od organizacij zahteva nove oblike in pristope pri hrambi gradiva, predvsem gre za prehod na digitalno obliko hranjenja oz. za digitalizacijo dokumentarnega gradiva, kar pa od organizacije najprej zahteva ustrezno pripravo na zajem in hrambo (vključno s predhodno raziskavo, analizo poslovnih aktivnosti in določitvijo zahtev za hrambo in pripravo notranjih pravil za zajem in hrambo gradiva v digitalni obliki, ki prvenstveno vključuje klasifikacijski in signirni načrt.
Na seminarju boste izvedeli kaj potrebujete za uvedbo verodostojne e-hrambe dokumentov, ki je veljavna dolgoročno, dobili konkretne napotke kako pripraviti klasifikacijski in signirni načrt, ki bo učinkovit, pregleden in hkrati ustrezal vašim potrebam ter dobili vpogled v primere klasifikacijskega in signirnega načrta.

TERMIN in KRAJ SEMINARJA
27. oktober 2016, od 10.00 do 13.15 ure, na naslovu Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska cesta 104, Ljubljana

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?
Seminar je namenjen vodilnim in vodstvenim sodelavcem, računovodjem, finančnikom, notranjim revizorjem, poslovnim sekretarjem, ter upravljavcem dokumentarnega in arhivskega gradiva v zasebnem in javnem sektorju.

PREDAVATELJ:
Dr. Rok Bojanc, zaposlen kot vodja področja v podjetju ZZI d.o.o.. Deluje na področju elektronskega poslovanja in informacijske varnosti. Na IT-področju si je izkušnje je pridobival na različnih področjih kot predavatelj, sistemski inženir, arhitekt in vodja projektov. Aktivno sodeluje v slovenskem Nacionalnem forumu za eRačun, je avtor in soavtor več znanstvenih člankov, priročnikov in knjig s področja informacijske varnosti, elektronskega poslovanja, elektronske hrambe, računalniških omrežij in strežniških sistemov. Je docent na Univerzi na Primorskem ter Visoki šoli za poslovne vede v Ljubljani, poleg tega redno predava na konferencah in seminarjih.

PRIJAVE
Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).
Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024