SLO / ANG

Aktualno

Novice, objave in dokumenti iz sveta digitalnih rešitev in storitev.
07. 03. 2018

ROSE razvil dostopno točko za eDostavo

Usmerjevalni odbor ukrepa "Readiness Of Slovenian E-Invoicing” (ROSE) se je seznanil z dosego novega mejnika znotraj celoletnega razvoja prilagoditev in tehničnih rešitev, ki bodo služile prihodnosti eRačunov pri javnem naročanju v Sloveniji v skladu z evropsko direktivo 2014/55/EU (Evropska direktiva o izdajanju eRačunov pri javnem naročanju). Gre za novo razvito AS4 dostopno točko za eDostavo, ki je že prestala test povezljivosti s CEF digitalnim portalom.

Rok Bojanc iz podjetja ZZI d.o.o., partnerja ukrepa, pojasnjuje pomen dostopne točke: »Pri izmenjavi eRačunov je ključnega pomena zanesljivost in varnost, zato je pomembno, katere dostopne točke se uporabljajo za izmenjavo dokumentov med partnerji. Novo razvita dostopna točka temelji na sodobnem AS4 protokolu in omogoča zanesljivo in varno izmenjavo eRačunov med partnerji.«

Zabeležka o zaključni konferenci Ukrepa ROSE


Trenutno izvajalci ukrepa razvijajo številne med seboj povezane tehnične rešitve in storitve, ki bodo v celoti predstavljene na zaključni konferenci Ukrepa ROSE, ki se bo odvijala 25. maja 2018 v Portorožu.

Številne delavnice, na katerih sodelujejo tudi partnerji in podjetja iz lokalnega okolja, so načrtovane širom Slovenije tekom marca in aprila. Več informacij o delavnicah, programu in prijavi je na voljo tu.

Z novostmi se je na 9. srečanju seznanil tudi usmerjevalni odbora Ukrepa, ki ga s finančno podporo Evropske unije (program Connecting Europe Facility) izvajajo Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost.
Deli s prijatelji
  Zapri Na spletnih straneh ZZi.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright, ZZI d.o.o., 2024